Ett sinande jordgubbsland

Jag och D har till vår fasa upptäckt att jordgubbsskörden har sinat… Antagligen på grund av den starka värmen som har varit. Säsongen som borde ha hållit några veckor till tycks ha förkortats och redan lida mot sitt slut. Fy så trist!! ?
 
 
I hela juni hade vi så mycket jordgubbar och smultron att vi kunde plocka i snitt 2 liter varannan dag. Ibland mer, ibland mindre.
 
Vi har delat in vårt provisoriska bärland i två delar (eller egentligen fler, men de andra delarna syns inte på bilden ovan). Halva är fylld med smultron och halva med jordgubbar. Vi har planterat sorterna “Ostara”, “Polka” och “Sonata”. Ostara ska ju enligt instruktion återkomma i omgångar nästan ända in till hösten och Polkan är ju utan tvekan en av de allra godaste jordgubbssorter som finns!
 
 
Bärlandet byggde D förra sommaren. Då såg det ut så här!
 
Längst borta växer rabarber till vänster (helt underbara att göra paj på!) och till höger var det bara vildvuxet när vi flyttade hit. I år ska vi plantera hallon där och bygga ut landet till att även innefatta skojigare buskar såsom björnbär, mullbär och gojabär till exempel. Kanske lite lingon som kantväxt? ?Vi får se…

Men ett varmt tips till eventuella jorgubbslandsbyggare där ute; Gör inte som vi och glöm bort att ha en gång emellan landen! Kom ihåg att göra ordentligt med plats för att kunna gå och stå och rensa.

Ett annat varmt tips för ett frodigt jordgubbsland; vattna, vattna, vattna och vattna ännu mer!!

 
Kram Cristall
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GladiGrönt
3 years ago

Gillar också Polka och har just satt några Ostara. Ja här blir det också ganska lite. Kruttorrt och det är mycket annat som behöver vattnas också/ Skön söndag/ Monica