Mitt nya namn och min nya domän

Jubel och granater!! ?
 
Nu har köpet av min nya domän bekräftats. Nu är det klappat och klart. Jag kommer snart att flytta över min blogg från http://fondofhome.blogg.se till http://ziliaving.se. Till min alldeles egna domän som kommer att bli min framtid…!
 
 
 
Man kan ju sannerligen undra varför jag inte behåller namnet (fondofhome) och namnet Cristall som jag använde mig av innan. Jo, så här är det. Jag ska försöka göra en lång historia kort.
 
 
Bloggadressen
 
När jag startade bloggen så ville jag att den skulle handla i huvudsak om hem och inredning. Jag gav därför bloggen namnet “Längta hem” (vilket den också kommer fortsätta att heta, för det bloggnamnet är jag nöjd med).
 
När jag skulle skapa bloggadressen var dock adressnamnet http://langtahem.blogg.se upptagen. Så jag drog till med “fondofhome” istället. Det kände jag mig aldrig lika nöjd med.
 
Nu när jag har köpt mitt egna webbhotel och har möjlighet att välja ungefär vilket namn jag vill har jag funderat både tre och åtta varv och kommit fram till att jag vill kunna använda min nya domän inte bara till min blogg utan också till mitt musikföretag. Jag vill därför använda mig av mitt egna namn istället för bloggnamnet i adressen.
 
 
Namnet som står bakom bloggen
 
Av flera olika skäl har jag inte velat skriva under bloggen med mitt juridiska namn. En av de största orsakerna till detta är att jag arbetar inom en sektor där det förekommer våld och hot mot tjänstemän/-kvinnor och jag vill av säkerhetsskäl och för att värna om min integritet därför inte vill kunna kopplas till min “juridiska person”
 
Istället har jag valt att skriva under bloggen med mitt artistnamn, som jag använder mig av när jag skriver musik. Och det namnet har också sin historia… Jag har hetat både det ena och det andra, för att jag aldrig har lyckats hitta något namn som verkligen känns som JAG.
 
Efter mycket om och men har jag kommit fram till att jag i fortsättningen kommer att heta Zilia Ving, som är en omformulering av mitt juridiska efternamn (men dock ej så pass likt att jag med enkelhet kan hittas). Det namnet känns äntligen som rätt. Det är jag.
 
Jag tycker detta är ett så väldigt intressant ämne. Hur har ni andra tänkt när ni har valt bloggadress/bloggnamn? Berätta gärna!
 
Kram
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)  
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Jaha då förstår jag! Var det någon rysk sida kopplad till det gamla namnet också? Massa tecken som jag inte riktigt förstod vad det var, haha!
Låter klokt att du ska ha bloggen kopplat till ditt företagande tycker jag! 😀 Heja dig! Blir spännande att se det färdiga resultatet sen!

Zilia Ving

Oj!! :O haha näää.. det låter ju väldigt märkligt! Inget jag känner till!! 😀 Måste gå in och titta i din blogg. Vilken kommentar var det som såg rysk ut? Så knäppt!! :O
Tack snälla! <3 😀

Åh, vilket spännande inlägg! Det ska erkännas att jag faktiskt varit en smula förvirrad kring dina olika sidor och namn, haha! Men när du förklarar känns det ju logiskt! Men ibland kallar du dig Lingva också när du kommenterar…? Spännande förresten med nytt domän! Jag gick i precis samma tankar när jag valde mellan att ha min blogg på min företagssida eller att ha en egen domän för bloggen. Det slutade med att jag har e flik på företagssidan där jag kort presenterar och länkar till bloggen, men bloggen i sig ligger på en annan domän. Jag gjorde det för… Read more »

Zilia Ving

Haha. Lingva är inget jag kallar mig medvetet, utan det blir det namnet automatiskt när jag kommenterar någon wordpressblogg för då blir jag automatiskt inloggad på en VÄLDIGT gammal profil som jag har haft på wordpress. Men nu idag så tog jag faktiskt mig i kragen och såg till att ändra min wordpressprofil så nu ska det stämma där! 😉 Aha! Intressant! Jag förstår det där med att vilja dela på blogg och företagande. Det beror ju väldigt mycket på vad man är ute efter att profilera sig som/inom. Jag kommer att koppla bloggen till mitt företagande eftersom bloggen handlar… Read more »

Mellan raderna

Efter att du rättade till det där med din WordPressprofil, så syns inte den där konstiga sidan längre, haha. Men jag vet inte, såg ut som vilken sida som helst – fast med massa tecken! Skumt, haha!