Månadsrapport för sep 2018

Här kommer en försenad månadsrapport för september. September var i helhet en fin månad med fortsatt positiva läsarresultat, även om ökningen har gått långsammare denna månad än förra. Men det är väl inte annat än förväntat när man startar en blogg. I början är alla nyfikna och vill se vad det är för något, så då är det ganska lätt att få höga besökssiffror. Men kruxet är att få besökarna att vilja komma tillbaka och succesivt öka bloggens storlek. ? Det kräver ett hårt, konsekvent och uthålligt arbete över lång tid.

 

Bloggens utveckling i statistik

Låt oss titta på lite statistikkurvor (hämtade från blogg.se och google analytics)! Sånt här älskar ju jag alltså – siffror och tabeller. ? Nu ååååker vi….

 

Början av månaden var lite seg. Sedan gick det uppåt igen. Sista veckan snittade jag på 175 besökare/dag vilket var målet för denna månad.

Jag försöker tänka att så länge siffrorna i slutet av månaden är bättre än de är i början så är jag nöjd. Då går det åt rätt håll. Vilket också syns lite tydligare om man tittar på hur många besökare jag har i veckan och hur den ökningen har fortsatt.

Här syns siffrorna i veckor. Som bäst har jag varit uppe i 1195 i veckan enligt blogg.se (vilket alltså är mitt rekord) och runt 1400 enligt bloggportalens räkning. De räknar olika. (Även google analytics räknar annorlunda, om någon undrar över graferna.) Så det beror alltså lite på vad man tittar på!

Så här ser kurvorna ut i google analytics. 

Den översta grafen visar antalet besökare de senaste 28 dagarna. Den mellersta antalet besökare de senaste 14 dagarna och den nedersta senaste veckan. Den översta är den viktigaste att gå på eftersom den visar bloggens utveckling på lång sikt!
 

Andelen återkommande besökare (som ju är den viktigaste andelen) var i slutet av förra månaden ca. 23%. Denna månad låg de på ca. 28%, så det är ju kul att se den ökningen! Samtidigt som generella besökarantalet också har ökat. Bloggen är ju fortfarande i sitt spridningsstadie så förhoppningen är att andelen återvändande kommer att vara större i framtiden.

 
 
De 5 mest lästa inläggen i September

Sammanfattning av mina resultat och vad jag har jobbat på denna månad

 • Komma upp i minst 175 unika besökare/dag och 1300 unika besökare/v. Check på 175 och även 1300 om man följer bloggportalens siffror. (Snittade där på 1400/vecka.) Om jag följer blogg.se’s siffror har jag runt 1200, så det får väl bli en halvcheck på det.
 • Satsa på att få följare till facebook och bloglovin. Nja, halvcheck på den. Jag har väl inte satsat direkt, men iaf lagt in följ-länken längst nere på varje inlägg så att det är möjligt.
 • Börja använda instagram Check!
 • Börja använda twitter Nej.
 • Registrera pinterest för företag och börja använda Halv-check! Jag har registrerat den men inte gjort så mycket mer.
 • Koppla på demografi, ålder och kön, i statistikanalysen Check!
 • Lära mig att sökoptimera Ja, lite. Men måste lära mig mer.
 • Åtgärda alla problem i bloggens mobilversion Check!
 • Åtgärda problemen med att google inte länkar rätt till bloggen. Har försökt men det verkar inte gå att lösa.
 

Mål för Oktober

 • Komma upp i minst 180 unika besökare/dag och 1300 unika besökare/v (enligt blogg.se).
 • Satsa på att få följare till facebook och bloglovin
 • Börja använda twitter
 • Installera och börja använda Google Search Console.
 • Göra min första vlogg.
 • Lära mig att sökoptimera
 • Köpa och skapa en egen domän.
 • Skapa en ny design och nya funktioner för bloggen.
 • Åtgärda problemen med att google inte länkar rätt till bloggen.
 
Just nu är det ganska mycket hemma med småttingarna som tar tid och energi, så det är lite svårt att hitta tid till bloggen. Men jag hoppas på att oktober ska bli lite mer produktivt! ??
 
Kram, Cristall
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)  
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Kul att bloggen växer!

Inger

Jisses det var många siffror hit och dit. Jag har inte marknadsfört min blogg så mycket så jag är glad om några läser min blogg. portobellas.blogspot.com/?m=1

Liene - Pigg Igen

Sånt här är så intressant!
Jag har precis startat min blogg men finns inte mycket tid för den än eftersom mycket annat har också tagit min tid som fotoredigering, uppdatera instagram dagligen, kyrkans aktiviteter och att arbetsträna en extra dag från och med denna vecka. Det som är bra är att jag känner mig mer produktiv än innan iaf.