Pionplantering och leksaksbegravning

Vår trädgård praktiskt tagat badar i gyllene löv just nu… Det är så fantastiskt vackert att jag inte kan annat än dansa fram när jag trippar fram där i trädgården. Lagom salig och djupt tacksam.
 
Det är något annat detta! Att bo här ute på landet istället för mitt i Stockholms rustrafik… Och nu är det 2 år sedan vi lämnade Stockholm. Bästa beslutet någonsin.
 
 
 
Men dagens stora fråga är om jag och D kanske har blivit besatt av trädgårdsplantering? Jag har börjat överväga den möjligheten. Kanske blir det så att när vår egen trädgård, efter mycket om och men och år av mossa och lava som arbetat sig in i gården, kommer att börja terrorisera våra stackars grannar med spadar och nya plantor? Vem vet. För plantering är ju så roligt att det inte går att sluta med det.
 
Vi kunde inte låta bli att köpa på oss ytterligare några plantor häromdagen och slänga ner dem i en lång fin rad. Pioner. En av de allra mest ståtliga och romantiska blommorna. Stora mäktiga buskar som flödar över av färg i juni/juli (för er som är lika grön på området som jag var innan jag flyttade ut i skogen). En bra investering för även de allra minsta och harmlösa stadsträdgårdarna!
 

 
Här ser ni en trevlig rad med synnerligen trevliga pioner. (Några pioner fattas. Raden ska fortsätta hela vägen bort.) Mer levande än de ser ut att vara! (Vilket iofs återstår att se nästa vår/sommar.) Då hoppas vi på att få sen en prunken rabatt med mörkröda, cerisa och ljusrosa pioner.
 
 
Vi har planterat dem vartredje i varje färg utom mot kanterna där nyanserna ljusnar och i mitten där de mörknar. Det kommer bli ett superfint mönster sedan när blomningen går igång! Och så kommer vi bygga en naturvänlig stentrappa här mitt i rabatten.
 
När vår tvååring såg oss plantera pionerna blev han så till den milda grad inspirerad att han omedelbart begravde (eller planterade?) ett flertal av sina leksaker i trädgården. Antagligen höll de inte längre måttet. För tråkiga eller uttjatade.
 
 
Här bjuds det på en bild på den enda gamla häcken som överlevde de förra ägarna, vilket bara det i sig är en bragd. (Jo, jag vet. Den behöver friseras till en smula. ?) Men titta på färgen!! Makalöst.
 
Jag vet faktiskt inte vad häcken heter. Det får jag visst ta reda på! Nu ska jag slänga i mig lite käk så ska jag iväg på en liten after work med jobbet.
 
Kram!
 
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)  

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
Deveny
Guest

Jeg elsker å holde på i hagen. Det tar aldri slutt.

Denevigaresenären
Guest

Jag älskar att vara i trädgård och pyssla. Så himla kul. Jättefina bilder ?

Cristall
Guest

Ja visst är det underbart att pyssla i trädgården! 😀

Annelie
Guest

så mysigt, och jättefina bilder 🙂 kram <3

Cristall
Guest

Tack snälla! 🙂 <3

sofia
Guest

Vad fina bilder du delar med dig av! att vara ute i trädgården och bara pyssla är så härligt för både kropp och själ. jag längtar så tills jag får en trädgård 🙂

Cristall
Guest

Ja visst är det!! 🙂 Jag förstår dig verkligen. Bodde i Sthlm i 7 år innan jag flyttade hit ut till landet. Hoppas att du får din trädgård snart!

Jennie
Guest

Så himla underbart att bo på landet, drömmer verkligen om ett hus bort från stadens liv! ? Måste säga att du har en väldigt fin & intressant blogg?

Therese Carlsson
Guest

Mysigt att bo på landet ? gjorde jag mycket som barn ?

Julia
Guest

Jätte fina bilder och så mysigt att vara i trädgården och fixa

Sara
Guest

Fantastisk blogg, mycket inspiration! Skönt för hus och trädgård med nya ägare som pysslar om och donar.

Cristall
Guest

Tack, snälla! <3 Ja, jag tror att trädgården uppskattar att den fick nya ägare! 😀

Lillan Kind
Guest

Vilken härlig blogg du har!? Jag ser att vi har en hel del gemensamt! Lantlivet med allt vad det innebär är fullkomligt underbart! Det skulle vara roligt om vi kan följa varandra!?

Stäng meny
Längta Hem