Ett upplägg på bloggen som aldrig tidigare skapats?

Ledsen att det har varit så skralt med blogginlägg på sistone. Det beror inte enbart på att min hjärna har tagit semester nu över jul och nyår utan även på att jag har så många tekniska problem med än det ena och än det andra.
 
Daniel, min hjälte, arbetar febrilt med att rädda vad som räddas kan på min kraschade hårddisk. Det har han jobbat med i 3 veckor nu. Dag för dag lyckas vi rädda en mapp i taket. Jag är så glad att jag iaf säkerhetskopierade hela disken i slutet av sommaren, så att det “bara” är hela höstens arbete som riskeras att gå förlorat nu. Vi har också lyckats laga den ena kameran (Tror vi! Den ska testas igen om två dagar.)
 
Därutöver så är arbetet med min nya blogg i full gång (Daniel började programera den igår!!) och snart ska jag börja flytta över alla inlägg. Men enkelt är det inte! Jag är vida ökänd för att alltid ta avancerade och tidskrävande beslut och den ovanan håller jag fast vid även i detta. Det upplägg som jag vill ha på min nya blogg är knappt i närheten av någon annan blogg som jag har sett hittills, med flera ovanliga funktioner. Daniel som ändå är it-kunnig har ett fullt sjå att hitta alla koder och moduler (heter det så?) som krävs för att få ihop mina önskemål. Kära Daniel, så snäll han är som vill hjälpa mig med allt detta. Det hade tagit år för mig att lyckas programera ihop bloggen på egen hand!
 
Jag vill ha något i min blogg som tycks vara sällsynt i bloggar – en avancerad sorteringsfunktion på blogginläggen. Så att man ska kunna välja själv som läsare i vilken följd alla inlägg kommer eller om man vill se dem i ett speciellt upplägg! Hittills har jag inte sett någon som har denna komplexa funktion i sin blogg, inte ens heltidsbloggare! Så det ska bli spännande att vara den första som testkör ett sådant fenomen!! Dessutom kommer bloggen att ha en väldigt avancerad kategoriindelningsfunktion med flera underkategorier som enligt planen dessutom ska presenteras genom bilder. Åh, det kommer bli så häftigt!! När allting är klart. Eller också blir det ett jippo utan dess like, som inte alls fungerar, så att vi måste göra om hela bloggen och slopa alla mina coola idéer. Vi får väl se…

Men vi har sagt att vi får ta lite i taget. Daniel har ju ett annat jobb att sköta också. 😀 Renoveringen har vi satt på paus denna vecka. Nu är det bloggen som gäller ett tag framöver, tills jag får den nya på fötter. Eller vi får väl jobba lite paralellt med det hela…

 
Jag hade tänkt skriva ett inlägg om vårt nyårsfirande, men tiden räckte inte till idag och jag hann inte få över bilderna till kameran. Så det får komma imorgon!
 
Klockan är 02:02 och jag skulle egentligen bara vakna för att amma Celina, men kunde inte låta bli att smita in på bloggen. Nu ska jag försöka somna om…
 
Godnatt!! Eller godmorgon, om så behagas!
 

(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mellan raderna
3 years ago

Ska bli SÅ spännande att se din nya sida när den är klar! 😀 Jag ville också ha lite sortering på blogginläggen, om än inte så avancerat. Jag ville att man skulle kunna gå in på respektive kategori och få se alla inlägg i en LISTA (och alltså inte bara i det vanliga flödet), för jag tycker det är gött med lite överblick och att slippa scrolla ihjäl sig i flödet. Men inte ens den enkla funktionen gick att lösa. Men nu kanske din man är lite vassare än den person som hjälpte mig förstås. Hoppas det för du verkar… Read more »

Zilia Ving
3 years ago
Reply to  Mellan raderna

Oj vad märkligt att inte det gick att lösa!! Tycker nog att det inte borde vara sååå svårt. Men vi får väl se! 😀 Jag utmanar Daniel lite med mina önskemål, hehe…