Nyår 2018 – så överlevde vi årets sista timmar

Alright… NYÅR!!! Jag har inte ens hunnit skriva om vårt nyårsfirande än. Det har tagit några dagar att landa efter jul och nyår och alla resor, allt flängande som har varit.
Jag har packat upp alla våra väskor, städat mer eller mindre hela huset. Återigen sorterat ut för små kläder åt ungarna och in med nya (Nu har Celina stl. 68! ?). De växer ju i så rasande takt att man skulle kunna tro att de knarkar grönkål och broccoli när inte mamma och pappa ser!! :O Daniel har installerat vårt nya element i sovrummet och kapat lite rör som hade fel mått. Och så har han pillat med alla mina teknikprylar som har kraschat den senaste tiden. Kameran, filmkameran, hårddisken. Vi även beställt lite nya prylar till mitt blivande kontor, en ny datorskärm, högtalare m.m. Jag längtar tills det allt är på plats!!
 
Ja, det är ungefär vad de senaste tre dagarna har gått åt. Men nu är det färdigtramsat. Nu är det ett nytt år med massor av nya löften att införliva och ett av det är att få ett bättre flyt i bloggen. Jag tror att jag ska börja blogga på morgonen istället för på eftermiddagen/kvällen som jag har en tendens att göra. Jag ska försöka. Men ofta är det mycket med barnen på morgonen.
 

 
Nyår 2018 – så överlevde vi årets sista timmar
 
Tanken var att vi skulle fira nyår under ganska lugna och harmoniska förhållanden, hemma i vår anspråkslösa stuga och med en av mina kompisar och hennes familj på besök. Men kompisfamiljen, med sina tre barn, blev sjuka så vi fick ändra våra planer i sista sekund. Istället bestämde vi oss för att bege oss till min kusin inne i Gbg och fira där.
 
Allt fick bli lite hipp som happ eftersom vi inte hade hunnit planera inför det. Vi köpte in lite ingredienser på vägen och svepte ihop en trerättersmiddag i högsta hugg. Lite drinkar. Lite spel och skratt och sång och musik. Det blev en helt fantastisk kväll, trots de hastiga besluten.
 
  
Jag gjorde ett halvhjärtat försök att dokumentera middagen, men lyckades bara fånga fördrinken och förrätten. Sedan sprang tiden iväg. (Det är lite klurigt det där, att hinna få något snyggt foto innan maten kallnar och barnens tålamod har runnit ut.)
 
 
Förrätten bestod av en inbakad smördegsbakelse med räkor, hummerröra och koriander. Receptet är inte eget utan härstammar från ICA’s hemsida. (Vi gjorde några små modifikationer bara, med smak och form.)
 
Jag mixade ihop en fördrink till oss alla, med de ingredienser som fanns till hands. Lite björnbär, krossad is, limejuice, sockerlag, rött vin och koriander.
 

  
Recept – Kylig björnbärsdrink med rödvin
 
2 cl pressad limejuice
2 cl sockerlag
0,5 dl mixade frysta björnbär
Rödvin efter önskad mängd
7up efter önskad mängd
Krossad is
Garnera med en kvist koriander och hela björnbär
 
Så här gör du:
Egentligen kan du portionera ner allt i den mängd du själv önskar! Det finns inte så mycket rätt eller fel här. Smaken är som baken.
Blanda allt, krossa isen och mixa björnbärna.
Lämna någon björnbär hel som dekoration.
 

  

Huvudrätten fick Daniel i uppdrag att fota då jag stod upptagen med annat. Det gjorde han på spisen, just färdigbakad, rakt-upp-och-ner. Ja ja, det får väl duga, tänkte jag. ? 
 
Kyckling- och fetaostpaj, med purjolök och soltorkade tomater. Salladen kom inte med på bild.
 
 
Efterrätten med glass, chokladsås, maränger och lite alltmöjligt ljuvligt fick vi överhuvudtaget inte kort på och tyvärr blev det inga bilder av resten av kvällen. Inte ens på oss själva, som var uppklädda upp till tänderna. Haha! Jag är inte riktigt van vid det här att fota allt och alla på det sätt som bloggare gör. ? Det är väl sådant som man lär sig att komma ihåg med tiden…
 
Efter denna brakmiddag sprang vi ut och avnjöt historiens sista fria privatfyrverkeri i Sverige. (Vi sköt inte utan grannarna.) Det var ju sista året som fyrverkerier tillåts användas av “vem som helst”/privatpersoner. Jag kan nog tycka att det är klokt även om det också känns lite trist att en sådan lag måste behövas. Men tyvärr. Så länge det finns människor som inte respekterar varandra och skjuter mot djur och barn och vem-vet-vad, och så länge det finns människor som skjuter på platser de inte bör skjuta på och tider på dygnet som de inte bör skjuta på, så måste vi ha dessa nya regler. Tänker jag. Vad tänker ni om det?
 
Hur var er nyår och känner ni att ni har accepterat att vi är inne i ett nytt år? ? Jag tycker alltid att övergångarna är lite knepiga och det tar några månader innan jag anger rätt år när jag ska skriva under papper…
 
GOTT NYTT ÅR I EFTERSKOTT!!!
 

(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mellan raderna

Det där ser ju helt mästerligt ut för att vara ett sista minuten-beslut, dessutom med massa barn inblandat! Ser ut som det tagit DAGAR att förbereda! Ser ruskigt gott ut!!! 😀
Hmm vet inte ens om jag skrivit 2019 ännu… det här var nog första gången, hehe. Brukar alltid skriva fel i början iaf!

Zilia Ving

😀 <3