Som bloggare får man ta skit

Jag hade skrivit ett långt blogginlägg i förrgår, men fick aldrig iväg det. Det kändes inte bra i magen. Nu gör jag ett nytt försök.
 
Det har trillat in lite anonyma otrevliga kommentarer i min blogg de senaste veckorna, helt random. Vet inte om de kommer från samma person eller olika. Och det spelar väl egentligen inte någon större roll heller. Jag visste ju att det skulle komma, förr eller senare. Jag visste att om jag vill driva en offentlig blogg så kommer jag att få räkna med att få ta skit. Och ändå så blir jag ledsen. Ledsen och trött och opepp.
 
Jag har knappt ens velat gå in här i bloggen de senaste dagarna. Varken känt motivation eller ork. Bara känt mig nere.
 
Och samtidigt måste jag skratta lite åt mig själv. Att jag är så löjligt sårbar så att jag tar åt mig för några ynka kommentarer från användare som inte ens vågar stå för det de skriver med namn/mailadress. Värre än så här kommer det ju att bli…
 
Att tappa motivation
 
Men varför ska det vara så här? Jag har så svårt för att förstå det. Vem är det som ägnar sin dyrbara tid åt att skriva elaka och förolämpande saker till främlingar som den inte vet någonting om. Spotta och spy galla över någon annan, bara för att denne existerar. Vem är det som gör så och varför? Vad är det som driver?
 
Jag har svårt att förstå det. Svårt att förstå varför man inte kan vara lika trevlig på nätet som man (förhoppningsvis) är IRL…
 
Det är ju inte så att vi är mindre människor på nätet. Orden gör minst lika ont och dränerar en på energi precis lika mycket som de hade gjort i “verkligheten”. Jag bloggar för att jag vill inspirera och sprida positiv energi. Skapa någonting fint. För att det är en passion och något som jag tycker är väldigt roligt.
Varför ska jag låta den glädjen dö på grund av främmande bittra människor som inte har vett att uppföra sig? ?
 
För att försöka återfå motivationen och styrkan har jag googlat och läst några peppiga inlägg från andra mer erfarna…
 
 

(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Petra Sjöqvist
3 years ago

Vackra vännen! Jag blev totalförvånad nu, det var ungefär det sista jag hade väntat mig här. Dessa kommentarer måtte vara från random människor som hittat hit och bara vill sprida dålig energi! Som personen skrev i kommentaren ovan, det måste vara folk som inte mår bra i sig själva. Att sitta och hata på nätet, anonymt, saknar all värdighet och anständighet. Jag förstår att det inte är lätt, ord gör verkligen lika ont på nätet som irl detta vet jag, men försök att bortse från dem och fokusera på det positiva. Du är en jäkla grym människa, inspirerande till TUSEN,… Read more »

Zilia Ving
3 years ago

Tack snällaste finaste Petra!! <3 <3 <3 Jättetacksam för dina ord. Du är så hemskt omtänksam och rar. Jag ska skaka av mig de där trista kommentarerna och försöka hitta tillbaka till den glädje jag kände när jag startade bloggen. Det är ju såna som dig som jag vill nå och kommunicera med genom bloggen, som också gärna fascineras/förfäras över allt det vackra och oberäkneliga med livet, och inte de som går runt och surar och bara vill förstöra. Min blogg är mitt smultronställe. Där jag kan drömma och ta vara på guldstunder i livet. Plocka fram och dokumentera det… Read more »

Mellan raderna
3 years ago

Nej men ny vad trist! Som om man inte kämpar tillräckligt mkt som det är, ska man behöva lägga sin dyrbara energi på sån skit? 🙁 Usch! Jag har klarat mig hittills, men förr eller senare kommer det ju komma… Och du gör helt rätt i att tänka som du gör. Det är ju enbart ett fegt och ganska löjligt beteende och egentligen säger det bara en enda sak: att de inte mår bra i sig själva. De är ju inte värda din energi öht. <3