Underbara Clara ryter ifrån om julen!

Underbara Clara är överlag en särdeles klok kvinna och kanske allra klokast är hon omkring julen! ?? Jag älskar hennes engagemang, hennes vördnad för högtiden, dess betydelser och traditioner. Jag älskar att hon precis som jag börjar längta långt innan snön har lagt sig och gör så mycket av julen som det bara är möjligt. Njuter och tar varje på varje liten minut så länge vi bara kan. (Det behövs i dessa kalla och mörka tider, känner jag.)

Bildresultat för christmas

(Bildkälla: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Christmas_candle_snowman_with_lights.jpg)

Precis som Clara gör det mig såååå frustrerad och stressad att märka att många människor kastar ut gran och pynt innan juldagen knappt har hunnit över. Låter den varma och ombonade känslan försvinna med en fingerknäppning. Ersättas av en mörk, kall, trist vardagsvinter. Julen ska vara till tjugondag knut och det med BASTA!!

Varför har vi människor så bråttom med att alltid kasta oss vidare och aldrig stanna upp och njuta av där vi är? Av nuet? Varför måste vi vara så mycket “slit och släng”? In med det ena och ut med detsamma innan vi hinner blinka? Vidare, vidare, vidare… Ständigt en jakt på det vi inte har just nu, det som kommer härnäst…

Nej ni. Här sitter jag på med julmusiken på högsta volym, fortfarande med granen tänd och saffranskringlor i frysten. Och jag njuter. Så länge jag bara kan. Och jag vill verkligen tipsa er om att läsa Claras makalöst kloka inlägg här! ?


(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments