Fredag och ingen vila i sikte

Gjort på bloggen sedan i förrgår:

  • Skapat en skugga på bloggtiteln och beskrivningen så att det blir mer lättläsligt och lite elegant.
  • Fått in texten “sidan är under uppbyggnad” även på mobilversionen!
  • Ändrat färgerna på mobilversionen så att bloggtiteln är i vitt med svart bakgrund istället för tvärt om. Sidomenyerna i grått.
  • Kategoriträdet är äntligen färdigt!! Det var mycket strul med det momentet.
  • Fått in tre bilder i sidofältet. (Som dock snart ska bytas ut!)
  • Skurit av storleken på headern.
  • Utformat en egen header med beskrivningstexten inskrivet, till mobilversionen.
  • Ändrat ordningen på Arkiv och Kategori.
  • Ökat bredden på sidomenyerna i mobilversionen.

Kvar att göra:

Nu ska vi bara fila lite på storlekarna på rubrikerna här och var för att få allt i balans, samt centerjustera det som ska. Headern känns för stor, den måste beskäras. Sedan måste vi få kommentarsfältet i sidopanelen att fungera som det ska (kommentarerna ska synas i små rutor tänker jag!), få in bilderna till “Populära inlägg” och ändra upplägget på Arkiv. (Jag vill bara att årtalen ska synas och så kommer månaderna fram när man håller musen över. Petigt ska det vara! Annars har ju inte Daniel något att roa sig med om kvällarna! 😉 Hö hö!)

I mobilversionen finns det mycket att fixa. Där måste instagrambilderna styras upp. De lever sitt eget liv just nu. Storleken och typsnittet på kategorirubrikerna ska justeras. Skuggan bakom titeln ska tas bort, alternativt mörkas ner betydligt. Det ser inte bra ut nu. Ikonerna i vänstermenyn ska ligga på rad och inte som nu. Ordningen på dem ska också ändras.

Sedan börjar arbetet med kategorisorteringarna och blogginläggens upplägg… Eldprovet!! SPÄNNANDE.

(Jag vet inte om jag skriver detta inlägg för er eller min skull, haha. Jag behövde bara få ordning på tankarna.)

Vad gäller låten så har jag fått färdigt det mesta i melodiväg, men ska nu sitta och skriva texten. Den måste vara på engelska denna gång, pga. ändamålet, och jag behärskar inte engelska något vidare så det blir en tuff uppgift. Dessutom har jag slarvat bort min e-licens till Cubase, så jag har inget bra program att spela in i. Därtill är det även svårt att hitta något rum här i renoveringskaoset att kunna få vara i fred och spela in i, utan barn som springer runt och gapar och pruttar och fäktas med mikrofonstativen. Så egentligen funderar jag på att slopa hela skiten och ta itu med städningen inför helgen istället. Lite helgfint med en pompös blombukett på bordet skulle inte sitta fel. Min själ och ande behöver det. (Låten får jag väl spara till en annan gång i så fall.)

I övrigt får jag besök av lillebrorsan imorgon och vi tänkte baka pizza och semlor. Semlor…!!? Var tog tiden vägen? Semlor doftar vår för mig. Kanske inte så mycket för att de egentligen äts då våren har kommit utan snarare för att de äts i väntan och längtan på våren!

När jag var liten så var jag ytterst skeptisk till semlor som fenomen. Jag tyckte inte om mandelmassan. Så den fick mamma pilla bort. Och så kom jag på att jag inte tyckte om grädden. Så mamma gjorde vaniljkräm istället. Men snart insåg jag att jag egentligen inte gillade själva bullen. Och egentligen inte vaniljkrämen heller. Så kvar blev en nypa florsocker… 😉

Vad händer för er i helgen? 😀

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments