Lär känna Mig

1. Hur gammal är du? 33 år.

2. Hur gammal känner du dig? 27 år. Jag är alldeles för barnslig och ivrig för att vara 33. 🙂 Folk brukar ha svårt för att ta in min ålder.

3. Var bor du? Ute i skogen någonstans i mellansverige.

4. Vad har du gjort i dag? Editerat bilder. Planerat helgens aktiviteter. Skrivit dagbok. Pratat i telefonen. Städat köket. Sovit en middagslur. Myst och sjungit sånger med barnen.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Vår. Maj månad. Då blommar hela naturen, värmen kommer med full kraft och man har allt det bästa framför sig. Jag blir nykär i livet varje vår.

6. Är du beroende av någonting? Daniel och barnen. Naturen, musik och min dator så att jag kan arbeta.

7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Jag pratar högt för mig själv ibland när jag är stressad eller upprörd. Jag har lyckats vinna en hålla-andan-tävling med 4 minuter! Jag är starkare än jag ser ut. Jag kan spela violin, flöjt och enklare slagverk. Jag kan konstruera avancerade tårtor.

8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Jag skulle nog behöva en duktig semester, kanske i Italien någonstans.

9. Vad är du på för humör just nu? Jag känner mig skörstark och lite i uppror inombords. Jag vill både skratta och gråta om vartannat. Jag känner mig lycklig, men lite obekväm.

10. Vilket är ditt favoritgodis? Toblerone, Riesen, Plopp, Japp, Fruktnappar och Fizzypop.

11. Vilken är din favoritaffär? Jag vet inte om jag har någon. Men jag shoppar mest kläder från Etsy, Zalando, Asos. Och så älskar jag alla möjliga gulliga inredningsbutiker och loppisar.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Båda. Jag är helt hopplös med sömn. Somnar sent och vaknar tidigt.

13. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Daniel. Han bjöd mig på frukost på sängen imorse.

14. Är du blyg? Ja, i stora eller främmande sammanhang. Men jag visar det inte. Det tar sig mest uttryck i att jag inte tar kontakt med främlingar och undviker stora sällskap. Folk kan tro att jag inte är intresserad av att umgås eller lära känna dem, men det bottnar i att jag bara är blyg.

15. Vad heter du i andra namn? Iris efter min mormor.

16. Vill du gifta dig? Jag är redan gift.

17. Har du något smeknamn? Zilia. =) Och mina närmaste kallar mig ibland Kickan.

18. Cola eller fanta? Inget av det. Jag dricker mest bara kranvatten till allt.

19. Några lyxvanor? Oj, nej… Jag tror inte att jag har några sådana. Jag har varit en person som shoppar mycket kläder förr, men har tagit mig i kragen på det området och lever sparsamt nuförtiden.

6. Vad stör du dig på hos andra? Jag stör mig på människor som är trångsynta, elaka/osympatiska och inte kan tolerera olikheter hos andra. Jag uppskattar människor som är varma, ödmjuka och lyhörda.

7. Vad är dina sämsta sidor? Jag är en tidsoptimist. (“Jag ska baaaara! Jag ska bara..!”) Hopplöst! Jag är en arbetsnarkoman med mycket kontrollbehov. Oerhört störigt för omgivningen. Förlåt! <3 Jag jobbar på det…

8. Vad är dina bästa sidor? Jag är empatisk, vänlig och lyhörd. Jag är väldigt öppensinnad och dömer inte människor för vem de är, hur de ser ut eller lever. I min värld får varje människa vara precis hur den vill (så länge den inte skadar andra) och alla förtjänar att behandlas med respekt och värdighet. Det är filosofin jag lever efter.

10. Vad gillar du för musik? Musik är mitt starkaste uttrycksmedel. Musik kan få mig att skratta, gråta, bli arg, lycklig, varm eller kall. Det är så jag får ut känslor som har fastnat i halsgropen och så jag hittar nya svar och varvar ner.

Därför har jag en väldigt bred smak när det kommer till musik! Jag lyssnar på det som passar situationen och humöret för stunden och begränsar mig inte till någon enskild genre. Jag vill njuta av livets goda så mycket som möjligt! Istället fokuserar jag på att hitta bra och unika låtar, oavsett stil, och finner ett syfte för alla olika varianter. Jag lyssnar på soul, r&b, pop, indiepop, rock, jazz, gospel, funk, reggae, country, folkmusik, klassisk musik, körmusik, orkestrar, piano, gitarr etc.

Det enda jag har en aning svårt för är black metal. Den musikstilen får mig att vilja riva av mig öronen och stänga av inombords. Och jag har också svårt för techno. Det är inte jag. Det passar inte i naturen, i min värld och mitt hjärta.

12. Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv? Ja, det finns det. Jag kan inte komma på något på rak arm, men vet att jag ibland kan kommentera något som jag själv inte lever upp till. Jo men, t.ex. att hålla tider! Jag kan bli irriterad om Daniel är sen när vi ska iväg, men ofta så är jag ju minst lika sen själv… hehe… 🙂 Dubbelmoral delux.

13. Vad sjunger du när du står i duschen? Jag brukar inte sjunga i duschen, konstigt nog!! :O Som sångare borde man väl det?

14. Vad önskar du dig mest just nu? Att jag ska få tillbaka min energi så att jag kan få mer gjort. Den här sommaren har varit fruktansvärd och jag har inte mått bra inombords eller fysiskt.

15. Vilken maträtt är din favorit? Tacopaj och alla andra varianter på tacos. Jag är ett stort taco-fan! 🙂 Jag älskar också lax i alla dess former, rostad rotfrukt och goda såser. Raggmunk sitter också fint!

16. Nämn tre saker på din att-göra-lista? Städa, blogga, 

17. Vad väljer du, godis eller chips? Jag är godisråtta, speciellt när jag långkör bil själv och inte har någon att byta av vid ratten med. Då bunkrar jag en stor påse med smågodis.

18. Vem var du i skolan? Pluggnörden. Jag var duktig i skolan och hade bra betyg. Jag var blyg, höll mig till mina kompisar och pratade inte med vem som helst. När jag var mindre (låg- och mellanstadie) var jag klassens clown. Jag älskade att skoja och tramsa och hitta på upptåg som fick läraren att se rött.

22. Vad skulle du ha gjort utan mobil? Jag är inte speciellt mobilberoende alls, för att vara ärlig. Tvärt om! Jag glömmer ofta bort att den existerar, jag har den alltid på ljudlöst och går sällan att få tag på. Men den är trevlig att ha på natten om jag inte kan sova och vill titta på fina bilder i pinterest.

24. Vad har du för favoritfärg? Vinröd, först och främst. Sedan gammelrosa, sval ljus duvblå och svart.

25. Vad är dina favoritfilmer? Jag älskar historiska filmer och kriminalare. Några stora favoriter är de danska Avdelning Q-filmerna samt Stieg Larsons Millennium Trilogi. Andra bra: The age of Adaline, Black Hawk, Dunkirk. Och gamla romantiska klassiker som Pearl Harbor och Titanic är också fantastiska.

26. Vad har du för favoritserie? Outlander, Grand Hotel (spanska!), Game of Thrones, Blindspot, Absentia, Lost, Prison Break, The vikings, Gentleman Jack.

23. Om du vann tio miljoner, vad skulle du göra? Först skulle jag och Daniel köpa oss en ljuvlig gård, som är större och finare än den vi har nu. Sedan skulle jag köpa en fäbostuga i Dalarna att kura ihop mig i om somrarna och/eller vintrarna. Sedan skulle vi ta en välbehövd semester. Och så skulle jag köpa mer musikutrustning och öppna upp ett mysigt café!

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Zilia Vingemblas.se Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
emblas.se
Guest

Vaa, kan du spela violin?! Det är ett av mina favoritinstrument! <3

Mvh
Avis

Stäng meny
Längta Hem