Obs. musiksidan är under uppbyggnad. Texten och innehållet kommer att uppdateras löpande!

Musik

Min resa inom musiken började ungefär lika tidigt som jag kunde skriva. Jag är dotter till en körledare, så jag introducerades tidigt i den klassiska musikens värld. Jag började skriva noter när jag var 7 år och levererade i min tonår runt 300 låtar/musikstycken. Det var det absolut roligaste jag visste!

Under årens gång har jag bekantat mig och jobbat med de flesta musikgenrer och skriver idag gärna inom alla möjliga gener; indiepop, rock, hårdrock, soul, rnb, elektroniskt, jazz, folkmusik m.fl. Men jag skriver gärna olika fusions och alternativ musik som skiljer sig från mängden. När jag rotar runt bland mina alster så hittar jag nästan bara denna som ligger ute för offentligheten. Den är producerad som en “kul grej” tillsammans med några vänner.

(En av de få låtarna som ligger ute för offentligheten. Sångaren är inte jag, utan en av mina närmsta vänner.)

Jag började spela fiol när jag var 6 år, bytte till flöjt när jag var 13. Gjorde en liten debut som slagverkare i Hultsfreds sommarorkester och marscherade med flöjten i hand i Rosenfors Musikkår. Sedan tog jag en paus med alla instrument i några år, för att ha tid att engagerade mig i andra konstnärliga intressen. Som vuxen har jag främst sjungit, spelat piano och gitarr. Jag har sjungit i kören Cantus i Hilleröd, Ceciliakören i Åhus, gospelkören Laudes och damkören SALT i Stockholm. En period i Stockholm drev jag den egna vokalgruppen “Klinga” tillsammans med sångarna Elisa Stjärnström, Sofia Svensson och Sandra Karinsdotter. Vi tog emot beställningar inom de flesta genrer, men hade personligen en förkärlek till traditionell musik. Smakprov kan höras här under.

När jag var 23 år studerade jag låtskrivning två år på Kaggeholms folkhögskola i Stockholm. Bland annat för kompositören Stig Andersson, musikern och låtskrivaren Joakim Holgersson och melodifestivallåtskrivaren Peter Hallström. Därefter var min tanke att studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Men efter mycket om och men valde jag en helt annan bana och utbildade mig till socionom.

Men kärleken till konsten och musiken släppte aldrig sitt grepp…

(Ytterligare en produktion som även den har flera år på nacken. Här agerar jag sångare (såväl lead som kör), låtskrivare samt pianist/keyboardist.)


Stäng meny
Längta Hem