Celinas dop

 
 
Hej kära vänner!
 
I söndags döptes vår dotter! I en liten mysig kyrka i Smålands skogar. Mina föräldrar bor där i närheten så vi övernattade hos dem och förberedde dopet där. 
 
Det blev en tuff vecka med ytterst lite sömn för min del, så jag var genuint sliten på dopet. Mindre roligt. (Vi får nog ta nya dopbilder så småningom där vi ser piggare ut… 😉 ) Men så är livet ibland… ibland hinner man inte med sig själv, speciellt som tvåbarnsmor.
 
 
Mobilselfie! Här står jag redo i en av mina absoluta favoritklänningar från Lindex och med sötvattenpärlor i öronen och runt handleden. Skorna från Rose Scent. D’s kavaj och slips är köpt på Tiger of Sweden, skjortan Taracci, byxorna Vintage Superdry och skorna från Vagabond.
 
Eliahs skjorta är från Pomp de lux (om jag minns rätt) och shortsen Calvin Klein. Skorna Kavat.
 
 
 
Celinas dopklänning är samma som storebror Eliah döptes i, men med andra färger på dopbandet. (Idag är det ju många som döper sina pojkar i kostymer istället för i den traditionella klänningen, men för mig och D är traditionen och symboliken viktig så vi har dopklänning på våra barn oavsett kön.) Dopklänningen är gjord i gräddvit dupionsiden och täckt med champangefärgad spets från kvalitétsmärket Imperial Lace.
 
Dopklänningen har jag designat och fått hjälp med att sy upp av min kära mor. Hon är utbildad sömmerska nämligen och svingar nål och tråd som om hon aldrig har gjort något annat. Till skillnad mot mig som syr som en lyktstolpe dansar. ? (Det kommer ett senare inlägg om hur dopklänningen är sydd, för er som liksom mig är pysselnördar!)
 
 
Efter dopet bjöd vi alla nära och kära på fika. Vetekrans, kolasnittar, crispkakor, marängbakelser med browniebotten, mascarponekräm och rabarber… Och så givetvis en doptårta!!
 
 

Hur man bakar den här tårtan ska jag berätta om i nästa inlägg! Det är en hel del moment att hålla reda på och förklara. Allt på tårtan är ätbart.

 
 
Notera den lilla bebisen på topp!! Även den ätbar. 😀
 
Tårtan var fylld med yoghurtpannacotta, cream cheese frosting och hallon- & björnbärsmousse och spacklad med marängsmörkräm. Godare än förväntat faktiskt! Kan varmt rekomendera hallon- och björnbärsmoussen i kombination med frostingen.
 
 
Under dopet framfördes också musik av min far och tre av mina syskon, som delvis var egenskrivet, men det har jag tyvärr ingen inspelning på ännu. To be continued..! 
 
Kram Cristall
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] vanliga fall brukar jag dundra till med avancerade våningstårtor (som denna nedan från Celinas dop!), men i år höll jag ambitionsnivån nere. Både eftersom bjudningen skulle vara utomhus och för […]