Vår nya platsbyggda garderob

Vilken dag som helst, när Daniel är redo och har all material på plats, ska vi bygga vår platsbyggda garderob i sovrummet. Sista projektet som saknas innan sovrumet är komplett.

Mitt uppdrag i det hela är att designa garderoben, bestämma alla mått, vad som ska få plats var och planera inköpet. Ett högst nöjsamt uppdrag!

Vi kommer att utgå från IKEAS basstommar (jag tror att basstommen heter PAX) och designa garderobens utseende med hjälp av plankor, lister och annat smått och gott. Garderoben kommer att bli väldigt stor, men jag kan lova att det behövs. När vi flyttade in i detta hus fanns det nästan inga förvaringsutrymmen alls och vi har fortfarande brist på dem.

Upplägg på vår blivande platsbyggda garderob. Skapad i IKEA’s “planner”.

Den här garderobmodellen har jag skapat i IKEA’s superverktyg “planner” – ett varmt tips till alla er som också är i färd med att tänka ut nya garderober! Om de är platsbyggda eller ej är oväsentligt. Det här planeringsverktyget är bara till för att man ska få koll på vad man vill få plats med och hur utrymmena ska disponeras.

Vi har tänkt som så att denna garderob i sovrummet i huvudsak är till för Daniels kläder. För jag har faktiskt så mycket kläder att jag behöver en hel egen walk-in-closet för att rymma alla mitt utstyrslar. Galet, men sant. Så vi kommer att bygga en sådan lite senare åt mina kläder.

Men hur gör man för att smälla ihop en inbyggd garderob? Snillen här i videon kan minsann inspirera och upplysa den som undrar!

Och för den som fick lite ont i magen av prestationsångest och föredrar en tydlig och enkel manual, se denna video!

Här nedan kan ni se hur vi har tänkt att disponera utrymmet. Lådorna längst nere och hyllorna längst uppe är till för sängkläder, kuddar och andra livsnödvändigheter. Raden längst till vänster ska jag få disponera, tills min walk-in-closet är färdig.
Garderoben kommer att vara 3,75 m bred och 2,35 m hög.

Jag kommer att fota och filma före- och efter-resultatet. To be continued… 😎 

Önskar er en fin fredagseftermiddag med nära och kära!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lillan Kind

Så roligt att designa innanmätet i den platsbyggda garderoben!? Det är ju så personligt och behovsstyrt hur man vill inreda garderober. Men en sak är säker – att förvaringsutrymmen kan man inte få för mycket av!?

Josephine

Jodå, garderobsutrymmen fylls upp alltför fort! Det knepiga är att regelbundet rensa ut det som inte längre används och göra sig av med det! Lättast är nog ändå barnkläder, särskilt när den sista har fötts för då vet man ju att de minsta storlekarna inte kommer att återanvändas något mer => bort till 2nd hand! Eller sälja på årets gatuloppis. 🙂 Skrev jag tidigare om möjligheten att sätta upp enkla bokyllor direkt under taket? Sparar plats på golv och i skåp. 🙂 Missa inte tävlingen i min blogg (en bokvinst) den pågår fram till den 31:a mars. Trevlig helg! *kram*

Josephine

Jag ska fotografera vid tillfälle, fast just nu ligger det så mycket bråte under…. *lol* Tävlingen är max 30 ord om du vill vinna boken, om du kan korta ner din formulering litegrand, för den var jättefin! 🙂

Mellan raderna

Så drömmigt med en egen stor garderob designad efter egen smak! 😀 Och ännu mer drömmigt med en egen walk in closet såklart! 😉 Härligt med mer förvaringsutrymme också – jag får seriöst panik när man inte har tillräckligt med plats! För tillfället får vår klädkammare agera både klädförvaring, förrådsutrymme och allt-i-allo 🙁 (Längtar efter flytten!!!)