Rabattkalibalik under behandling

Detta året har vi satsat på att planetar häckar, träd och buskar samt bygga färdigt gärdsgården. Men en liten gnutta omsorg måste givetvis även läggas på rabatterna som vi anlade förra året. Så det gjorde vi igår. (Bättre sent än aldrig!)

 

En tillbakablick – Förra sommarens arbete på entrérabatten

När vi flyttade in var (den enda befintliga) rabatten på framsida igenväxt och kantmuren övermossad till oigenkännighet. Eftersom både jag och D led av den synen så satte vi omgående tänderna i att åtgärda de mest uppenbara bristerna. Vilket var… öh.. precis allt. Vi fick lägga om hela rabatten.

Så här såg “rabatten” ut när vi flyttade in!

Vi plockade isär hela muren, spola bort mossan med högtryckstvätt, bygga om rabatten till en lägre och bredare form och byggde ihop muren igen. (Någon gång när vi hinner ska de åldriga murstenarna bytas ut, men detta fick duga så länge.) Vi gjorde även rabatten lite asymmetrisk med en liten “rondell” på höger sida.

 

Vi planterade sedan rabatten i pastellrosa, vinröda, vita och silvriga toner med hjälp av växter och perenner som silverax, kärleksört, två olika prydnadsgräs som jag inte minns namnet på, alunrot, silverarv, silverek, begonior och vita rosor. Vi planterade även en japansk blodlönn på rabattens högra del.

 

 

Gårdagens arbete

I år har vi bestämt oss för att byta bort en del av växterna som inte riktigt gifter sig med varandra som vi hade hoppats på. Vi har även insett att blodlönnen inte riktigt trivs på sin plats, så den kommer att flyttas till södra delen av trädgården och ersättas med en ståtlig hängsälg.

Här på bilden är min käre make i full gång med att få ner nya fräscha begonior i jorden! 
 
  
Vi kommer att bättra på rabattens färg och form ytterligare nästa år! Det vi gjorde igår var bara att ersätta förra årets begonior och flytta på malplacerade växter. Vi har som sagt annat som har varit tvunget att läggas krut på denna sommar, men så småningom kommer denna rabatt bli en riktig eyecatcher! ?
 

Här står de små söta plantorna utplacerade. Redo att grävas ner och rota sig.

Kram Cristall

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments