En ståtlig rad Thuja vid vägkanten

 
 
Så här ser min ritning ut för högra delen av vår trädgårds framsida! Ungefär såhär är det tänkt att trädgården ska anläggas och växa upp till att se ut om några år. (I nuläget är trädgården fortfarande ett tröstlöst kalhygge.) Lummig, ombonad och insynsskyddad ska den vara – denna högra del som vi kallar för oasen.
 
I mitten av “Oasen” ska D snickra ihop en vit pergola och jag ska omge den med lite läckra rabatter och prunkna klätterväxter som slingrar sig upp för pergolan, mot skyn! Det kommer bli helt fantastiskt!! Jag längtar. (Mer om det i ett annat inlägg!) Där nere i högra hörnet ser ni den Thujahäck som vi idag precis har blivit klara med.
 
 
Vi valde en vintergrön Thuja (Thuja Smaragd) som enligt den snälla tanten på Plantskolan ska se fin och färggrann ut året runt. Det lät ju bra, tyckte vi!
 
 
D har grävt och grävt de senaste dagarna. 34 meter närmare bestämt. Ingen lek alltså.
 
 
Thujaplanterna var i fint skick när vi fick dem, men då vi inte kunde sätta ner dem i jorden direkt och solen straffade oss hårt i flera dagar med olidligt heta strålar så tappade thujaplantorna färgen. Så kan det gå. Men nu när det regnar ska de väl återhämta sig snart, får man tro!
 
 
Ja… Jag förstår att ni undrar över denna underliga svans som går in i gräsmattan. Men ni ska få se… Ni ska få se om sisådär ett år… ?Vi smider dolda planer!!
 
 

Det krävdes blod, svett och tårar för stackars D att gräva upp hela häckdikes-eländet, för det visade sig rymma kopiösa mängder av sten. Så i återvinningens anda bestämde vi oss för att mura upp en snygg stenkant kring häcken också. Voila!

 
Kram Cristall
 
 (Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)  
För mer läsning om vilka renoveringsprojekt som ska ske på gården läs DETTA inlägg.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa

Så himla spännande med trädgård! Ser verkligen fint ut på ritningen! ??