Årets vackraste vinterbild

Ett av mina nyårslöften är att jag ska börja sälja egna bilder. Och för att kunna sälja bilder så måste bilder tas. Inte bara sådär rakt upp och ner utan riktigt vackra, fina, coola, häftiga, genomtänkta, makalösa bilder som kan hänföra, förgylla och fylla någon slags funktion i människors liv, hem och hjärtan.

Jag tänker att jag kommer att ha ett par olika kategorier som jag fokuserar på. En av dessa är givetvis natur- och landskapsbilder!!

Så nu när snön ligger som en slöja över hela paradiset har jag passat på att fota, både med drönare och systemkamera. Jag har bara hunnit bildeditera en av bilderna so far, men jag tyckte den blev heeeeelt sagolik om jag får säga det själv!!! 😀

Här under ser ni före och efter! (Det kanske ser ut som om jag bara har gjort lite färgförändringar, men det ligger mycket arbete bakom denna bild. Åtminstone 2 h. :))

Före.
Efter.

Här kommer några av mina andra favoritbilder från den dagen, som jag ska göra något fint utav en vacker dag när jag har tid.

Övriga bilder från en sagoskog

1.
2.
3.

Jag traskade runt där i skogen under förmiddagen och letade efter underbara naturskatter. Platsen ovan är en sådan plats!!! Helt underbar året om. På vintern, med sin vita slöja, på våren med sitt gröna gräs, på sommaren med ängblomster och på hösten i sin röda och varma skrud.

Träden står som kungar på rad, och ängarna breder ut sig som om de bara vill bjuda upp till dans. Och som jag dansar!!! För kung och fosterland snurrar jag runt där i min egen enfaldiga värld, drömmer mig bort och tillbaka dit jag är, blundar och doftar, och låter mig förtrollas. På en äng som är större, vackrare och bättre lämpad för svängar, hopp, piruetter och frasiga vida kjolar än vilken tänkbar danslokal som helst… 🙂

4.
5.

Dessa är som ni ser tagna innan vi fick ordentligt med snö. Nu är det minsann en annan historia! 😀 Men mer bilder kommer sen.

Jag kan inte lägga tid på att ordna alla dessa bilder. Vilken tycker ni att jag ska välja att fixa? 🙂 (Jag har satt nummer under alla bilder.)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emblas

Jättefina bilder! 😀 Gillade speciellt nummer 2, den hade många drömmiga element med granarna, björkarna och stenarna..

Josephine

De fina granarna som syns – det är produktionsskog. Jag vet inte hur länge till skogsägaren planerar att låta träden stå och hur han tänker ta ner dem (kalhygge eller plockhuggning) men det kan kanske vara bra att vara medveten om att de kommer inte att stå kvar där för evigt. Har du tur ska de växa till sig ytterliggare 20 år och då är det ju ingen fara för ditt fotograferande.

Josephine

“skogsforum.se” – har lärt mig massor under vintern. Debatten går ju het nu om kalhyggen och svenskt skogsbruk och då är det bra att lära sig mer vad det handlar om. Det är ganska stor skillnad på en urskog, en återplanterad åker med 50-70 åriga granar och fin avverkningsmogen tallskog som planterades på 40-50 talet och som sedan varsamt gallrats för att ge bra virke. Jag tror inte på att förbjuda kalhyggen, jag tror på att uppmuntra till ännu mer hänsynstagande och till längre omloppstider, belöna de som låter träden växa i 150 år innan de tas ner och skatta… Read more »