Inte av denna värld

Förkylningen har slagit till. Hårt och skoningslöst. Jag är inte den som går och blir sjuk till höger och vänster, men sedan jag fick ett barn i förskoleåldern har de fysiska krämporna och eländigheterna tagit sig friheten att besöka mitt hem allt oftare. Och kanske kan den stundande förkylningen vara den brutalaste jag någonsin har fått erfara.

Jag har legat här i min bädd största delen av dagen, svamlat, svurit, beklagat mig och halsat varma drycker. Det gör ont att prata, svälja, andas, existera. Jag kan tycka att jag högeligen förtjänar någon dags ledighet. Men vilken mor får någonsin lediga dagar? Vilken mor har tid att ligga febrig och utslagen, fylld till bredden av självömkan och armod?

Imorgon är dags att börja återfå sans och ordningen på bloggupplägget. Nu är det färdiglekt! Nu får bloggdesignen vila lite. Jag måste fokusera på att hitta ett veckosystem för inläggen som jag kan försöka hålla mig till och inte bara slänga ur mig något halvtuggat på språng som jag har gjort denna vecka. Jag får fundera ut något.

Som ni kan se har lite justering gjort sedan sist. Lite tester fram och tillbaka med hur rubriker och titlar ska presenteras. Jag är inte nöjd ännu. Det känns inte 100. Jag är inte heller nöjd med typsnittet på bloggen. Men just nu så är mitt stora problem att de typsnitt som jag hittar och gillar sällan är officiellt vedertagna för t.ex. mac-användare. Och Daniel har inte än lyckats knäcka koden på hur vi ska ta oss förbi det hindret så att alla kan se dem rätt.

Så är är det ju. Att jag hejdlöst älskar historia, konst, fantasi och sagor. Vilket är lite typiskt för mig. Jag är ofta i en annan värld, ett annat universum, och valsar runt som ett betaget fån. Hittar okända fenomen och föremål som fascinerar mig så till den grad att jag måste plocka med dem hem till min verklighet. Mentala guldkorn. Känslomässiga symfonier. Och på något vis tänker jag att jag måste vara så uppriktig min passion att jag låter den få del i bloggen. Alltså; jag vill plocka in mer av avlägsna och förgångna influenser. (Varför jag nu har upprättat en kategori under namnet “Historia & Sagor”) Så även i mitt typsnitt. Mitt mål är därför att hitta en stil som inte är av denna tid. Fast som har en twist av denna tid. Om man kan förklara det så.

Var jag ska hitta detta är inte ännu uppdagat. Men tids nog så ska bloggen få sitt rätta utseende! Därpå förtröstar jag.

Godnattens, folk, fä och väsen! <3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments