Pippis pepparkakshus bryter min uråldriga tradition

Barnens pippipepparkakshus!

Alltså det här årets pepparkakshus liknar ingenting de pepparkakshus som jag brukar bygga!!! 😀 Jag brukar ta mig an uppgiften med stor vördnad och ambition och ge mig på väldigt avancerade pepparkakshus. Jag brukar göra ritningar själv, baka allt från grunden och spendera dagar på att bygga upp det. Det har liksom blivit tradition att göra dom till små konstverk. Jag har skrivit om dom projekten förut (gamla års pepparkakshus!).

Men i år var det barnen som skulle få göra huset efter egen smak och tycke. Och då blev det ett enkelt pippi-hus i regnbågens färger. Så gulligt och färgglatt och underbart på alla sätt!! Jag vet, jag vet… 🙂 Men… oj vad det ändå sved i fingrarna att jag inte fick hjälpa till att se till att det matchade övrig inredning. 😛 Jag är sådär att jag vill att all dekoration i huset helst ska vara sååå välgjort, färgmässigt diskret och att allt ska matcha in. Men min perfektionism fungerar inte väl med barn i huset och jag tror inte heller att det är sunt att alltid försöka göra sin tillvaro helt tillrättalagd. Lite kors och tvärs är väl ändå nyttigt och skönt!

Daniel hjälpte till när barnen tröttnade på att hänga på tuberna. Dom var svåra och trögflytade. Faktiskt så svåra och trögflytande att Celina brast i gråt efter ett tag. Då hade hon tagit i så att hon höll på att storkna.

Barnen dekorerade det med non stop och polkagrisar. Jag tycker att det ser gott ut! Det får mig att tänka på Hans och Greta… Bröderna Grimms bästa saga. Jag vill klättra in i huset och bo där en stund.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments