Att våga tro på det DU gör

Ja, bloggen har gått på halvlåga det senaste. Det beror inte på att jag har tappat gnistan. Tvärt om. Jag har mer inspiration än någonsin, men har svårt att få ihop min vardag och mina tankar kring bloggen. Jag arbetar febrilt med att försöka samla och få klarhet i vad jag vill, hur jag ska gå vidare, hur jag ska få någon ordning på allt och hur den knappa tid jag har tillgång till ska fördelas.

Hur ska jag kunna få en röd tråd i bloggen och alla kanalerna? Hur ska de komplettera varandra? Hur ska jag nischa mig? Har jag ens någon nisch och om – är den rätt? :O Ibland vet jag faktiskt inte riktigt vad jag bloggar om. Youtube-kanalen är ju inte igång ännu, men snart… Så jag måste göra upp en tydlig plan på vad den ska innehålla och på vilket sätt den kan bidra till bloggen. Många frågor och alldeles för få svar.

Jag drömmer om min egen ateljé där jag kan designa kläder, skapa sagolika outfits,
sy, hamra, skulptera och måla en hel värld av tavlor.

Jag drömmer om ett brutet solsken i trasiga fönster och lätta spetsar
som fladdrar i ett varmt korsdrag.

Jag lyssnade häromdagen på en podd av Lewis Howes – “Make a full time living doing what you love”. Bara det! Bara den meningen är ju helt nervkittlande. Tänk om man någon gång skulle kunna leva på det man brinner för att göra? Musiken, konsten, naturen, fotograferingen, skapandet, drömmandet, sagorna, upplevelserna, livets alla stjärnögonblick, små och stora äventyr. Lewis sa något som var så klokt;

När man vill ge sig in på en ny väg i livet, i synnerhet när det gäller karriär, så är det viktigt att man omger sig med positiva människor som kan lyfta dig. Som hejar, pushar, inspirerar och tror på dig och det du gör. Människor som fungerar som bollplank, ett stöd att luta sig mot och en axel att gråta ut mot. För motgångar kommer att komma!

Negativa attityder och pessimism ska du därför hålla dig så långt ifrån som du bara kan. För om du ska bryta ny mark, vilket är ett hårt jobb, så behöver du all energi, positiv tankekraft och motivation du bara kan få. Det kan gälla vad som helst. Om du vill vinna ditt drömjobb, skapa en ny livsstil som du mår bra av, satsa på en relation eller avsluta en destruktiv, starta eget företag eller bli befordrad där du redan jobbar. Oavsett mål så handlar det om att våga lita på att det du gör är av värde och omge dig av supportande människor som lyfter och peppar. Som tillåter dig att vara ditt bästa och mest produktiva jag.

 

Lewis sa också följande visdom…

Du bör se till att du har fyra typer av människor/komponenter i ditt liv;

  1. En hejarklack – optimistiska människor i din omgivning som tror stenhårt på den du är och det du gör. Som hejar på dig i vått och torrt, peppar, pushar och jublar. Även när du själv tvivlar.
  2. Vänner – stöttande och kärleksfulla människor som tycker om dig och ser ditt värde oavsett hur det går med dina framtidsplaner. Som stöttar, firar när det går bra och tröstar när det går dåligt.
  3. Coach. Någon med enastående förmåga att motivera, som kan vara ett reflekterande mentalt bollplank. Sortera, motivera och vägleda dig igenom dina ambitioner och fokusera på vad din resa gör mig dig – med ditt psyke. Hur du mår, vad du vill, hur du ska orka, hur du ska tänka, vad du ska förbereda dig på. Hur du ska överkomma eventuella hinder och handskas med med- och motgångar. Hur du ska prioritera din tid. Någon som kan hjälpa dig att reda ut vem du är, vad ditt budskap är, vad ditt mål är, var du vill komma.
  4. Mentor. Någon med egna erfarenhet av branschen och/eller den resa du vill göra. Någon som är rysligt klok och som kan bidra med tips, råd, förmaningar, varningar och nyttig kunskap.

*

Jag känner att jag skulle behöva både en coach och en mentor. Eller egentligen en hel hög av dem. 🙂 Jag känner ingen som arbetar med sociala medier och har ingen som kan vägleda mig igenom alla stora och små frågor, när jag försöker få klarhet i vad jag egentligen vill med min framtid och hur mycket jag ska våga satsa.

Jag har blivit medlem i Influencers of Sweden men måste säga att jag blev lite besviken när jag för första gången loggade in mig. Jag hade trott att det skulle finnas goda möjligheter att connecta och kroka arm med andra nybörjarbloggare där, något forum där vi alla kan supporta varandra och dela med- och motgångar. Jag hade hoppats att jag skulle få lite “kollegor” i den annars ganska så ensamma bloggvärlden. Men det verkar bara finnas en liten facebook-grupp att joina och den är bara tillägnad de som jobbar heltid med sina sociala medier och redan är etablerade bloggare. Men hallå? Alla vi andra då – som sliter och kämpar varje dag för att få ordning på våra sociala kanaler och lära känna branschen? Som lägger ner kanske minst lika mycket tid – men inte får ett öre för besväret. Få vi ingen supportgrupp? Är det inte just vi som hade behövt den där gruppen?

Det är nästan så att jag funderar på att starta en egen grupp. Någon som blir taggad att haka på? 😉 I så fall ska det bli bästa pepp-gruppen EVER!! Pepp-gruppen för alla nya bloggare. (Hur kan inte detta fenomen redan finnas!!?? :O )

*

Förresten – på tal om pepp! När jag lyssnade på Lewis Howes poddar så blev jag sååååå sugen på att bli coach. Det skulle vara så himla roligt! 🙂 Jag är ju utbildad socionom i nuläget och på sätt och vis känns inte coach så långt borta… Jag jobbar redan mycket med att motivera människor till förändring. Men det skulle vara roligt att inkludera klienter som också kommer till mig frivilligt för att de VILL skapa förändringar. Det skulle, om möjligt, göra mitt yrke ännu lite skojigare.

*

Oavsett så är mitt budskap idag till er: FÖLJ ERA HJÄRTAN och omge er med positiva, supportande människor som tror på det ni gör! Livet är för kort för att lägga tid på något du inte mår bra av.

Och så är jag också lite nyfiken. Vad jobbar DU med? Och är det vad du vill jobba med hela livet? Hur kom det sig att du valde just det yrket? Och vad tänker du om Lewis tips att omge sig av fyra typer av människor?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josephine

En bra start på april månad Zilia, du har vunnit boken! 🙂 Mejla mig din post-adress på solrosen_195-at-hotmail.com så skickar jag upp den. Grattis! 🙂 // Coacher går det dussinet på tio av… en del har ju blivit världsberömda som t.ex. Anthony Robbins. Jag läste förra året “Låsningar och lösningar av Kjell Enhager, fantastisk människa och en bra bok. 🙂 ett flöde på FB att kolla in är Tomas Gunnarsson “Att lyfta sig själv och andra”. Jonna Jinton hade ju kontakt med någon coach som hjälpte henne att få vinst på sin blogg och sin YouTube-kanal, men jag har missat… Read more »

frida G Svensson

oj jag har också bollat de tankarna så mycket på sistone. Tillslut blev jag så trött och jag bestämde mig för att inte tänka på det mer just nu. Bara lite på processen liksom.

Sara

Jag tycker faktiskt att han glömmer en kategori. De negativa människorna har alltid något att lära oss.. Nämligen om hur man INTE vill vara, Man bör begränsa umgänget med dom men ändå utnyttja att de finns där. Jag tror att detta kommer att bli spännande att följa ert hus väg framåt till ert drömmål!

Matilda Berlin

Men alltså guuu vilket bra inlägg! man kan ju verkligen inte bli annat än inspirerad!! KRAM finaste <3

Mellan raderna

Vilket bra inlägg! 😀 Går ju i mkt liknande tankar själv! Tycker också det är lite konstigt att det inte finns någon peppgrupp för nybörjarbloggare eller åtminstone att småbloggare inte kan vara mer generösa mot varandra 🙁 Känns som klyftan mellan storbloggare och småbloggare blivit så enorm att småbloggare mest bara ger upp och droppar av. Tyvärr. Har haft en stor svacka vad gäller allting jag sysslar med senaste månaderna, vet varken ut eller in. Jag vet att jag vill och kommer ha kvar bloggen, men det går sannerligen på sparlåga just nu 😉 Saknar motivation. Kommer du gå tillbaka… Read more »

Emmaline

Du har helt rätt! För ett år sedan bestämde jag mig för att sadla om och håller just nu på att utbilda mig till mitt drömyrke. Det kändes bara 100% rätt och gör det fortfarande! (plus att man har roligt längs vägen) 😀
kram
Emma

Linda

Vilken bra ide att starta en grupp för nybörjare. Gör det tycker jag:). Jag skulle absolut behöva en coach som peppar mig dygnet runt.

Jag är sjukskriven men jag jobbar med mig själv hela tiden så det där är mitt jobb. Men inget jag vill jobba med livet ut;).

Lillan Kind

Åh vad jag känner igen mig i det här att vilja så mycket, och att ha så många drömmar. Jag är också som du en konstnärssjäl, och skulle mer än gärna livnära mig inom det området. När jag startade min blogg i somras funderade jag mycket på vad jag skulle ha för röd tråd i den. Jag läste en massa råd om hur man ”lyckas”, och insåg att vissa råd inte passar mig att rätta mig efter. Dom tar död på kreativiteten och motivationen. Bloggvärlden är som jag ser det till stor del väldigt egoistisk, och då vill jag åtminstone… Read more »

Jag beslutade mig för ett halvår sedan när jag skapade gruppen Bloggsupporten på Facebook som bidrog till nya läsare och fler kommentarer att sluta kämpa för nisch och istället kämpa för att ha det roligt i flödet :). Det blev genast så mycket roligare att blogga då :). Jag kände nämligen en press i att nischa och komma dit som “samhället” nu fått bloggare 🙂