En vanlig dag som seriös hobbybloggare

En ny dag med nya möjligheter! <3 Idag, om jag hinner städa färdigt vårstädningen i hela huset så är tanken att vi ska så alla de första fröna som måste i jorden i eftermiddag. Det längtar jag löjligt mycket efter!! Då känns våren så nära.

Vårstädning på gång!! I skinande solsken. Hur underbart är det inte? 🙂

Daniel har varit på konferensresa i två dagar och jag har sprungit runt här hemma med diskborste, trasa och blöjhink i högsta hugg. Jagat olydiga barn, katter och dammråttor. (Skojar! Givetvis jagar jag inga dammråttor. 😉 ) Ett barn som försöker bli blöjfri och misslyckas med jämna mellanrum och en annan som bajsar både en och två och tre gånger samma dag om hon behagar. En har fullt upp, kan en säga. (Visst är det precis den här typen av inlägg ni vill läsa om? 😉 )

Jag och Daniel har tagit ett allvarligt snack. Jag vill verkligen satsa på bloggen och utveckla den till en större del av mitt liv, men tiden räcker inte till. Så nu har vi bestämt oss för att försöka prioritera om i vardagen så att jag kan få några fler timmar per vecka till bloggen. Det kommer inte att vara tillräckligt för allt jag vill hinna, speciellt inte nu när jag kommer att börja vlogga snart, men jag kommer få lite bättre förutsättningar i alla fall. Lite mer kommer jag hinna! Och tids nog kanske vi kan utöka den tiden.

Nu inför att jag ska få några timmar mer till bloggen varje vecka så har omskrivit mitt veckoschema. Jag tänkte dela med mig av hur ett exempel på två av mina veckodagar ser ut!

MITT LIV JUST NU

Två dagar av min vecka…

Vi lagar inte ny mat varje dag utan försöker äta rester när det finns. (Nej, i det här huset slängs det inte mat!)

Jag försöker utföra så många hushållssysslor som möjligt tillsammans med barnen. Det tycker de (Eliah, Celina kan förstås inte hjälpa till) är väldigt skojigt. Eliah är gärna med och lagar mat, vispar ner mjölet i såsen och river äpple under bevakning. Han hjälper gärna till att stoppa in tvätten i tvättmaskinen och byta sängkläder. Ibland är han på annat humör och då fungerar inget av detta förstås.

Jag försöker få in olika extra uppgifter/aktiviteter varje dag. En dag övar jag piano, en annan jobbar jag på bloggdesignen, en tredje planerar jag renoveringen, en fjärde pluggar jag fotografering och en femte skriver jag musik. Jag hinner inte allt detta varje dag men försöker hinna med det någon gång under veckan. Dessa saker är såna som jag måste göra och underhålla med jämna mellanrum för att kunna göra det jag på sikt vill göra. (Öh, ja det var ju en luddig mening.)

Musiken är viktig för mig. Viktig att hålla igång. Jag försöker hinna sjunga och spela så ofta jag kan och ibland få tid till att skriva musik, men det är väldigt tidskrävande aktiviteter så vissa veckor är det nästan omöjligt att hinna detta.

Ambitionen är att träna eller motionera varje dag. Antingen tar jag en snabb promenad eller springer med barnen i cykelvagnen, eller så tränar jag styrka hemma i vardagsrummet. Med småttingarna som hantlar. Sprattliga, men annars fullt dugliga! Det tycker de är väldigt roligt och skrattar gott. Dock är det svårt att kunna träna effektivt med dem klättrandes över mig…

Måndagar jobbar Daniel sent och då har jag alltid ytterst svårt att hinna blogga. Det är alltid en kamp mot klockan. Om det är kris med barnen och hemmet så får jag ibland helt enkelt lägga mina egna projekt åt sidan. Likaså torsdagar, då Daniel rider om kvällen. Då måste jag ta barnen hela dagen. (Anledningen till att Daniel tar privatlektioner varje torsdag är för att vi planerar att skaffa hästar och då vill vi kunna rida och ta hand om dem tillsammans. Så Daniel måste lära sig. Hur spännande som helst ju!!!)

Celina sover utomhus till en röd solnedgång. Lucia är den lilla luddiga varelsen framför kameran. Mysigaste hunden i världen!!

Under fredagskvällar och lördagskvällar får inget arbete utföras och alla sociala medier är bannlysta. Dessa kvällar är avsatta till vila, mys, god mat, umgänge, socialisering, utgång (bio, restaurang m.m.) och dylikt. Work hard, rest hard.

På helgerna försöker jag ta barnen så mycket jag kan så att Daniel kan renovera. Ibland blir det omvänt, om jag har något fotoprojekt som jag behöver tid till. Då tar Daniel hemmet, tvätten, städet, maten, barnen (han är huslig, tack och lov, min man!). Om helgerna lagar vi alltid mat tillsammans, hela familjen. Gärna till ett glas hemlagat rött. Vi älskar båda att laga mat, så dessa stunder är oerhört viktiga för oss! Då testar vi gärna nya recept och råvaror. (Ambitionen är att på sikt vara så självförsörjande som möjligt!) Vi tar alltid långa promenader på helgerna tillsammans och jobbar gärna i trädgården, framför allt nu när våren börjar komma.

Vissa helger reser vi förstås bort eller har andra aktiviteter för oss. Då får renoveringen duktigt vänta. 🙂 Och ibland (alldeles för ofta) spricker dagarnas scheman. Jag är inte duktig på att hålla tidsramarna (tidsoptimist ut i fingerspetsarna), men försöker bli bättre…!

Hur ser era liv ut? Hur får ni dagarna att gå ihop? Och framför allt ni som lägger mycket tid på bloggning, fotografering eller annat – hur hinner ni? Hur hinner ni med barn ha någon som helst hobby? :O

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mellan raderna

Åh va jag gillar såna här inlägg! 😀 När man själv pusslar med tiden är det väldigt intressant att få inblick i hur andra gör! 🙂 Jag är dock smått oförstående till hur du lyckas fixa mat, städa, pyssla i trädgården samtidigt som du har barnen! En eloge till dig! Nu kanske iofs min 2-åring är ovanligt vild och klåfingrig men här hos oss är det en riktig seger om man ens lyckas fylla på diskmaskinen med henne hemma xD Hon bara griper tag i disken och springer iväg. Likaså om jag skulle fixa mat så skulle hon ställa dit… Read more »

Josephine

Din “vardag” har stråk av “semester”-dag för mig! 🙂 Jag jobbar ju heltid och så även min man. Om vi inte hade en städhjälp (som även stryker) så hade jag verkligen inte haft mycket tid över. Det blir mycket ändå med inhandlande av mat, matlagning, disk, tvätt (minus strykningen då), lek och pyssel med Laurent. Patrick tar morgonen med honom och tar honom till skolan, jag hämtar då jag börjar jobba vid halvåtta och slutar fyra. Med vardagarna relativt fulla (och helgerna) så blir min största passion – bokläsning – något som sker där jag lyckas få in det ,… Read more »

Alicia Sivert

Så inspirerande att läsa om era sociala medier-fria helgkvällar, strävan efter att bli självförsörjande och renoveringen av gården! Det ser ut som en underbar utsikt genom det öppna fönstret. Jag tänker mycket på livets alla beståndsdelar just nu, vilka en kan välja bort och vilka jag vill ta tid för. Fint att då få läsa om din vecka och hur er familj prioriterar!

Lillan Kind

Så roligt att läsa om hur dina dagar ser ut! Du har många järn i elden, men det underlättar ju om man lyckas skapa ett fungerande schema. Jag ser att du liksom jag prioriterar att göra utrymme för sådant som betyder mycket att göra. Om man har stora och starka intressen kan det för min del kännas kvävande om jag inte får tid att utöva dessa. Så blev det oftast innan jag blev sjuk. Jag jobbade ofrivilligt långt mer än heltid, och hade bara nattsömnen kvar att ta av för att hinna med resten av livet. Om jag hade haft… Read more »

Trollkatt

Mina dagar handlar aldrig om Tid direkt, utan om energi utifrån just mitt läge. Jag bloggar varje morgon till kaffet, men så har jag inte någon agenda med det heller utan bloggar för att försöka vakna ;-D samt strukturera upp vardagen (och mina funderingar) för mig själv. Inte en aning om varför folk gillar att läsa det haha. Jag har gett mig själv en egen utmaning under Mars, och det är att varenda bild ska vara fotad av mig….istället för att jag ska tramsa runt med pinterest-bilder. Så nu försöker jag hålla det, och få energi till att fota lite… Read more »