Jag skissar företagslogga!

Idag vill jag dela med mig av ytterligare ett steg i min nybörjarföretagare-resa. Att designa en logga!! Roligare än det låter och gräsligt mycket svårare.

Skojigt att få komma igång med lite teckning!

Jag har slitit mina arma hårstrån över detta projekt och funderat och funderat, ända sedan början av hösten (2019). Det är så mycket som ska tas i åtanke, som har betydelse, när en genialisk logga ska skapas. Så många budskap som ska kunnas utrönas genom en liten krusidull på ett papper – som i framtiden ska representera mitt livsverk.

Loggan måste säga något om mig. Den måste säga något om det jag skapar och de tjänster jag kommer att erbjuda. Den måste ge rätt känsla, rätt förväntningar, rätt inspiration. Den måste vara begriplig, estetiskt tilltalande och… ja klockren helt enkelt.

Naturen och friheten är onekligen två viktiga element i mitt budskap, likasom kreativiteten, konsten och de historiska vingslagen. Jag vill skapa känslor som frihet, glädje, respekt för livet och människans förmåga, samt framtidstro.

Jag har testat mängder av olika idéer – allt ifrån mina initialer, till ett träd eller en talande sten. Men nu har jag landat i att det ska vara en siluett av en kvinna. En graciös, stark, självständig kvinna som står på en klippa och höjer sina armar i en tyst hyllning till livet. JUBEL.

Jag måste ha olika versioner som är anpassade för olika ändamål. En med bara mitt namn, en med siluetten och en med en kombination av dem båda. Samt även en liten minivariant med bara initialerna. Men nu har jag fastnat vid att jag inte kan bestämma mig för hur kombinationen ska se ut! Jag har blivit blind efter allt testande fram och tillbaka.

Alternativ 1 (Annorlunda V)
Alternativ 2 (Sträck bakom kvinnan)
Alternativ 3 (Mer space mellan orden)

Ni kloka läsare där ute – HJÄLP MIG, JAG ÄR LOST!!! Vad ger ni mig för smakråd? Vilken variant är bäst?

För evigt tacksam för all feedback och input jag kan få! 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pepsi

Vet inte om du bestämt dig än men jag har fastnat för alternativ två som känns oerhört levande och som att det händer en hel del i den, vilket enligt mig gör att man ser den på en gång

Pepsi

Femtioelva år senare: Varsågod <3 <3 ;P

Petra Sjöqvist

Alternativ 2 gillar jag mest!! Den känns helgjuten, perfekt. Alla tre är fina och oerhört proffsiga, men jag hade valt tvåan. Duktiga superkvinna!!! Ska bli så oerhört spännande att få se vad som kommer i din väg! Vet du vad jag minns..? För länge sen, på 7e-tiden. Du hade någon slags blogg där inne tror jag, och en dag skrev du typ något sådant här: “Om 20 år hittar man mig antingen i tidningens mittupplagor eller i rännstenen”. Något liknande. Jag tänkte redan då att rännstenen aldrig kommer bli aktuell. Och nu mer än någonsin är det så tydligt vilka… Read more »

Mellan raderna

Jag håller med föregående talare och röstar för alternativ 2 ! 🙂 Snyggast V och dessutom hålls loggan ihop mer enhetligt tack vare strecket som går igenom kvinnan… Väldigt fin logga! <3 Kram