Att skapa en köksträdgård – Del 1

 
 
Något annat som vi också har ägnat tid och håg åt den senaste veckan är att planera och förbereda inför nästa års köksträdgårdsanläggning! Den kommer att bli stor och produktiv och alldeles rysligt tjusig med grönsaker och blommor varvade om vartannat, i en entusiastisk symfoni! Hoppas vi. Eftersom både jag och D har ett stort matlagningsintresse så har vi redan sedan urminnes tider längtat och trängtat efter en egen köksträdgård… ? Nu är den på gång!!! Och nästa år blir den verklighet. (För denna sommar har vi andra projekt att slutföra.)
 
 
Här står D’s far och röjer runt och luckrar upp med jordfräsen… Skojigt värre!!
 
 

Och så var det bara dags att jämna ut jorden så kan den få sova till nästa vår då den ska tas i bruk!

 
Vi har tänkt att göra en ganska klassisk potage, med grönsaker varvat med ätliga blommor som tagetes, ringblommor, krasse, viol och lavendel. Kanske något i stil med följande inspirationsbilder:
 
(Bilder lånade från pinterest.)
 
 
Måtten på köksträdgården är 8,3×11,7 m vilket innebär att trädgården kommer att vara så mycket som 97 kvm!! ? Vi kommer att bygga egna pallkragar och måtten på dem kommer att vara 1,2×2,2 m. (På tal om läckra pallkragar och en välgjord köksträdgård så snubblade jag över en inspirerande blogg som jag vill tipsa om! Denna!
 
Jag har gjort upp en mycket anspråkslös liten ritning på hur utrymmet i landet är tänkt att fördelas!
 
 
På köksträdgårdens högra sida kommer vi att ha ett växthus på storleken 24 kvm. Växthuset är beställt och levererat, men inte ännu uppmonterat! ? Och jag drömmer hemliga drömmar om att odla bananträd och palmer därinne… ? Men då krävs nog ett helt orangeri. Det får bli nästa projekt.
 
Kram Cristall
4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] kan du läsa tidigare inlägg om detta projekt:Att skapa en köksträdgård – Del 1 – planeringen och […]