Månadsrapport för juli – aug 2018

 
Wow! 2 månader har gått sedan jag började blogga. Och ändå känns det på något vis som en evighet sedan jag började… ?
 
Jag startade bloggen 1 Juli (egentligen registrerade jag den några dagar innan, men första inlägget skrevs den 1 juli). Nu är det dags att göra en liten sammanfattande rapport på hur utvecklingen av bloggen har sett ut så här långt! (Jag borde ha gjort en månadsrapport förra månaden också, men det tänkte jag inte på då. Så det får bli två i ett nu.) Jag älskar statistik och siffror så jag ska försöka plocka in lite sådana trevligheter här och analysera det. Ska man satsa på sin blogg så är analys kring statistik A och O!

 

Reflektioner över bloggens utveckling 

Hittills har bloggen innehållit en överhängande del trädgårdsarbete/-design, varvat med lite familjemys och bakning. Det har sina förklaringar i att det har varit sommar, helt enkelt. Då håller vi oss utomhus 80% av tiden. September månad lär innehålla mer renoveringsinlägg istället eftersom vi nu har kommit igång med badrumsbygget.

Under dessa två månader har jag hunnit föda mitt andra barn, min dotter Celina. ?Så visst har det hänt en hel del! Den första månaden engagerade jag mig av förklarliga skäl inte så mycket i bloggen, vilket syns på statistiken. Jag tog det lugnt och njöt av semester och bebismys. I augusti däremot blev det andra bullar, så att säga…!!

Jag startade bloggen endast med syftet att dela med mig till nära och kära av arbetet på gården, men insåg ganska snart att det var alldeles för roligt att blogga för att stanna där. Så nu har jag börjat satsa på detta. Vad det innebär vet jag inte. Jag kör på bara, så får vi se var jag hamnar!

 
Bloggens utveckling i statistik
 
Nu ska jag dela med mig av hur statistiken för bloggen har sett ut så här långt! (Statistiken är hämtad från blogg.se och Google Analytics.)
 
 
Första dagen (1 juli) och veckan fick jag en liten topp, eftersom jag då delade bloggen med vänner och bekanta som blev nyfikna och kikade in. Andra tydliga ökning börjar i augusti när jag kom tillbaka från semestern.

I augusti började jag på allvar lägga ner tid på bloggen. Men att sprida den visade sig vara svårt. Det är svårt som ny bloggare att ta sig fram i en redan grundligt etablerad bloggvärld med en tydlig hierarki. Det finns inte riktigt några bra forum för nya bloggare att upptäcka varandra eller bli upptäckta av andra! På alla bloggportaler är det endast de stora, etablerade bloggarna som promotas (Vilket jag tycker är anmärkningsvärt! De borde jobba mer för att upptäcka och lyfta mindre och nyare bloggar, så att det blir någon rotation på det hela!). Och letar man på topplistor så begriper ni ju själva att det knappast är farbror Orvar, 83 bast, eller amatörteknikern Filippa som nyss har börjat blogga som hittas först. Nä. Jag ställer mig nååågot kritisk till bloggvärlden så som den ser ut idag. Sluten som en igloo.

Man får nog stå utanför och huttra och hugga is ett bra tag innan man bjuds in i värmen.

Hur som helst. Missmodig eller inte, jag har kört på utan kaffepaus hela augusti månad. Och visst har det gett lön för mödan. Besökare har börjat ramla in från lite olika håll och kanter. Jag har gått från att ha ca. 20 besök om dagen i hela juli till att plötsligt komma upp i hisnande siffror som 100-250 unika besökare per dag i augusti. Dessutom har jag klättrat upp på bloggportalens topplistor inom alla valda kategorier. Mot slutet av augusti låg jag som bäst som nr. 25 inom kategori “Hus och hem”, nr. 41 inom kategorin “Mat och dryck” och nr. 7 inom “Musik”. (Det var dock innan jag fick problem med att alla som loggar in på mobilen inte registreras.)

 

 
Det måste jag säga ändå är helt fantastiskt!! Min lilla obetydliga tramsblogg. Så galet. ? (Ni är iaf hjärtligt välkomna och efterlängtade! Det blir otroligt mycket roligare att blogga när någon läser. ?)
 
 
Sista veckan i augusti snittade jag på 150 unika besökare per dag ungefär. ? Ungefär en fjärdedel av dessa var återkommande besökare. Det får väl anses som rimligt i och med att detta är en ny blogg som precis är i upptäckar-/spridningsstadiet.
 
Rekordet blev 339 unika besökare på en dag.
 
 

Jag har i snitt 5-9 besökare per timma, dagtid.

Och jag avslutade augusti månad med att ligga på 1364 unika besökare sista veckan – vilket jag tycker är fantastiskt bra siffror!
 
 
 
De 5 mest lästa inläggen hittills
 
 
Största motgången denna månad
 
MOBILVERSIONEN!! Den fungerar inte alls som den ska. Vilket är oerhört frustrerande eftersom mina mobilbesökare utgör den absoluta majoriteten av alla besökare. Jag har varit i kontakt med blogg.se flera omgångar men de verkar inte kunna lösa det. 
 
 • Ingen statistik registreras i mobilversionen (förutom i den egna portalen). (Vilket innebär att de siffror som i dagsläget visas på t.ex. bloggportalen endast är en tredjedel av mina verkliga antal läsare!)
 • Bloggpresentationen (“Om mig”) fattas i mobilversionen.
 • Det finns ingen “följ på bloglovin”-knapp i mobilversionen.
 

Sammanfattning av mina mål och resultat hittills

 • Skapa en bloggdesign som jag är nöjd med. Check!
 • Minst 50 besökare/dag och 800 per vecka. Detta uppfyllde jag med råge! (Ca. 150 b/dag och 1300 b/v.)
 • Köpa Blogg PRO. Check!
 • Köpa en riktigt bra kamera. Check!
 • Ladda ner och registrera min blogg på Google Analytics. Check!
 • Skapa ett instagramkonto för bloggen. Check!
 • Skapa twitter för bloggen. Check!
 • Skapa facebook-sida för bloggen. Check!
 
(Tanken är att facebook-sidan och bloglovin ska göra det enklare för den som vill att följa bloggen och bli informerad om när bloggen har uppdaterat nya inlägg. Instagram och twitter har jag skapat för att nå ut till fler potentiella läsare.)

  

Mål för September

 • Komma upp i minst 175 unika besökare/dag och 1300 unika besökare/v.
 • Satsa på att få följare till facebook och bloglovin
 • Börja använda instagram
 • Börja använda twitter
 • Registrera pinterest för företag och börja använda
 • Koppla på demografi, ålder och kön, i statistikanalysen
 • Lära mig att sökoptimera
 • Åtgärda alla problem i bloggens mobilversion
 • Åtgärda problemen med att google inte länkar rätt till bloggen.
 
Det ska bli spännande att se hur nästa månad kommer att bli. ? Jag hoppas mest på att det ska lösa sig med alla problem som finns i mobilversionen, så att nya besökare orkar komma tillbaka. ?
 
Kram på er!
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Grattis!
Jag är för andra gången inne i bloggsvängen och vet hur gruvligt svårt det är att få återkommande läsare så – riktigt bra jobbat! Håller med om att det saknas en plats för oss nya bloggare att marknadsföra oss på som inte bara är våra egna sociala kanaler.
Kul att få följa med i er renovering! Jag gillar verkligen sidoverandan från 3D skissen som du visade i ett tidigare inlägg.

Cristall

Tack snälla! <3 Ja verkligen. Det borde finnas någon plattform där små och nya bloggar lyfts.
Men vilken fin blogg du har! 🙂

Petra

Å fina du!! Jag är bara ärlig! Stor kram <3 <3 <3

Petra

Det som är så roligt med att läsa dina bloggar är att du är så generös. Du gör genomtänkta inlägg med läckra bilder och både informativ och fräsch text. Jag vet att när ett nytt inlägg har kommit, så är det kvalitet. Det finns en genuin känsla i texten, en kommunikativ glöd som griper tag i bloggläsaren. Du har så många gåvor, är duktig inom så många olika områden och aldrig finns ett enda drag av arrogans eller självgodhet. Tvärtom sprider du värme och inspiration och man rycks med av din vilja att peppa andra och bollplanka, tipsa och glädja.… Read more »

Lill

Jag ska forsoka lanka till din blogg p antingen facebook eller instagram sa kanske nan mer av mina hittar 🙂 Jag tycker det ar kul, men ett inlagg mer var ni bor vore kul med 😉 men det kanske du inte vill alla ska se. Kram!